Ons verhaal begon vanuit de wens om een oud project dat door onze grootouders was gestart, te hervatten. Ze wilden de inheemse wijnstokken cultiveren die altijd op ons grondgebied werden verbouwd, dus goed geworteld en aangepast aan de pedoclimatologische omstandigheden, en ze ter plekke maken.
We hebben de oude planten omgebouwd met nieuwe landbouwmethoden met contra-leibomen om de kwaliteit van de druivengrondstof te verhogen dankzij de geërfde ervaring en de kennis die is verworven door diepgaande studies. Bovendien zijn alle wijngaarden sinds 2017 BIO-gecertificeerd.
Liefde voor ons land komt voort uit het respect voor de inheemse wijnstokken “verticaal trellised”, een manier van plantage met een horizontaal permanente snoer dat wordt gebruikt als verlengsel van de boom.
Dankzij het respect voor de landtraditie en zijn wijnstokken produceren we wijnen zoals Nero di Toia, een van de oudste en meest karakteristieke in het noorden van Apulië, Primitivo, geïntroduceerd in onze regio door de Fenicische kolonisatie of de volgende Helleense kolonisatie. en Negramaro, daterend uit de Griekse kolonisatie.
Een verhaal dat zich weerspiegelt in de traditie van ons bedrijf, in de passie voor ons vak die zijn wortels heeft in de familiegeschiedenis.
De druiven die op onze 22 hectare grond worden geproduceerd, worden geoogst en gevinifieerd in onze kelder met de modernste wijnbereidingstechnieken. Het bedrijf opereert in een korte toeleveringsketen, aangezien alle productiestappen intern plaatsvinden onder het management van de eigenaren Gianni (wijnexpert) en Nicola (wijnmaker) met de medewerking van externe technici.
Van de zorg voor onze wijngaarden tot de productie van druiven van uitstekende kwaliteit, de wijnbereiding en de raffinage van de wijnen vinden plaats bij een gecontroleerde temperatuur tot aan de laatste bottelfase. Alle productiestadia worden dagelijks onder controle gehouden om de hoogste kwaliteit, gezondheid en organoleptische expressie van het eindproduct te garanderen.