De wijngaard werd in 1974 aangeplant door Monika en André Boucher. Met een oppervlakte van 20 hectare is het altijd uitgevoerd in de biologische landbouw, een overtuiging van André Boucher (1e certificering in 1987).
Het is gelegen op granieten arena hellingen in het uiterste zuidoosten van het eiland in Sainte-Lucie de Porto-Vecchio. Het bestaat voornamelijk uit Corsicaanse druivensoorten die voornamelijk Niellucciu, Sciaccarellu en Vermentinu zijn.
André Boucher leverde zijn druiven aanvankelijk aan coöperatieve kelders voordat hij een wijnmakerij vond die ermee instemde om zijn wijn als dienstverlening te vinificeren met de beperkingen met betrekking tot de bionormen.
Met zijn diploma als oenoloog op zak en het opdoen van ervaring met vinificeren in Frankrijk en Australië, keerde Gwenaële, hun dochter, in 2000 terug naar het landgoed. Het is met haar moeder Monika dat ze een kelderproject op de boerderij heeft opgezet en dat de wijn uit 2003 in deze nieuwe kelder is geboren.