VINIFICATIE: Sulfiet bij lage doseringen. Ontstelen, verpletteren. Geheel roestvrijstalen vatruimte en temperatuurregeling met 20°C bij ontvangst van de oogst en een geleidelijke verhoging om 28°C te bereiken aan het einde van het vaten. Load shedding tijdens de alcoholische gisting. Duur vatting: 3 weken. Persen van de afvallen met een pneumatische pers gevoed door een riem. Integratie van perswijnen. Malolactische gisting. Rijping: 12 maanden in vaten in een kamer met airconditioning. 1, 2 en 3 jaar oude vaten, geen nieuwe vaten. Geen lijmen. Tangentiële filtratie die ons in staat stelt om lage doses zwavel te hebben terwijl de stabiliteit van de wijn behouden blijft. Gebotteld met onze eigen machine. Gebottelde wijnen worden opgeslagen in een ruimte met airconditioning DE WIJN : Cuvée geproduceerd in kleine hoeveelheden. Druivensoort: Niellucciu. Oog: Diep medium robijnrode kleur. Neus: Complex, goed gesmolten hout, klein rood fruit, kruidig, maquis bloemen. Mond: smakelijke, goed geïntegreerde tannines, het einde van de mond is zacht en persistent. Proefadvies: Nu op dronk door 1 uur voor de maaltijd te openen of tot 15 jaar houdbaar. Te eten tussen 16 en 18°C met een runderribstuk of schapenkaas.