CIRÒ ROSSO CLASSICO SUPERIORE RISERVA D.O.P. 100% Gaglioppo Serveersuggesties: geschikt bij uitgebreide voorgerechten, wild, typische gekruide kazen en gerechten op basis van truffel. Serveertemperatuur: 16/18 °C Alcohol: 14% volume Kleur: Zachte granaatrode wijn, met donkere robijnrode hints. Neus: Geur van gedroogde pruim, gedroogd viooltje, zwarte bes en wilde kers. Mond: De smaak is vol, aanhoudend, met een winnende zachtheid. Het is geboren in het hart van Cirò, in de oude heuvelachtige wijngaarden met een lage opbrengst per wijnstok. Het brengt met de autoriteit en het prestige van de "Baron Raffaele", die leefde vechtend, voor zijn vaderland.
Technique de production : les raisins sont sélectionnés à la main. Le moût et les peaux sont placés dans des cuves thermo-conditionnées dans lesquelles la fermentation dure 18 jours à une température contrôlée d'environ 20°C. À la fin de la fermentation, grâce à un pressage doux et sous contrôle analytique, le vin est versé dans des cuves en acier inoxydable pour y vieillir pendant 1 an. Ensuite, le vin subit un élevage de 14 mois en fûts neufs de chêne français pour la fermentation malolactique. La mise en bouteille est suivie d'une courte maturation de quelques mois avant que le vin ne soit mis sur le marché.