NERUDA ROSSO Druivensoorten: 90% Gaglioppo 10% Merlot Begeleiding: bijzonder geschikt voor voorgerechten, gebraden vlees, wild en gerijpte kazen. Serveertemperatuur: 16/18°C Alcohol: 14% Kleur: intense robijn- en granaatkleur. Neus: Rijp rood fruit, elegante geuren van kruiden, zwarte peper en tabak. Mond: Krachtige, volle, tanninerijke en elegante wijn.


14.00 

Meer Informatie


Deze wijn ontstaat in het hart van het Cirò gebied, uit de beste druiven van de oude wijngaarden. De hoogte van de wijnstokken, de expositie en het klimaat maken het tot een uniek product.

Productietechniek: handmatige druivenoogst, rode vinificatie van Gaglioppo en Merlot druiven, gisting met maceratie voor 8-12 dagen. Uitlekken en zachte persing; rijping in roestvrijstalen vaten met een lichte passage in barriques (3 maanden). Twee maanden rijping op fles voor het op de markt komt.